As the world tries to adapt to climate change, conflicts, disasters and changing economic conditions, it is more important than ever to protect access to sustainable and functional food.
In its 9th year, the Sustainable Food Summit brings together all stakeholders on 17-18 October 2023 to collaborate, identify and accelerate key actions with the aim of positively changing the food of the future for today’s and tomorrow’s humanity and world. At the two-day summit, all food transformation leaders, including representatives of the food industry and suppliers, startups, HORECA professionals; they will address the transformation of sustainable food systems for the better future, food redesign with innovation and technology, traceable food value chains from farm to fork, transparent and inclusive communication, scaling opportunities of local production and changing consumer behavior.
All Stakeholders of the Food Industry, Food Retail, Food Service Sector
Are Coming Together Again for Transformation and World Food Meeting
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANI
Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi | FAO
Yönetim Kurulu Başkanı | YILDIZ HOLDİNG
Genel Müdür | FOOD DRINK EUROPE
Yönetici Ortağı| ZINTINUS
Sürdürülebilir Değer Zinciri Koordinatörü | WAGENINGEN UNIVERSITY AND RESEARCH
Bitkisel Üretim Genel Müdürü | T. C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Genel Müdür | AROMSA
Kurucu Ortak & CEO | PRODUCERS TRUST
Genel Müdür| PALSGAARD
Ülke Müdürü | SCHNEIDER ELECTRIC
Büyüme ve İnovasyon Başkan Yardımcısı | HOWGOOD
Başkan | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Genel Sekreter | TÜGİS
Genel Müdür | FERRERO FINDIK
CEO | TAT
Eski Bakan Yardımcısı | T. C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Başkan | PAGEV
Başkan Yardımcısı | TÜBİTAK
Big Chefs Kurucu Ortağı | TURYID BAŞKAN YARDIMCISI
CEO | METRO TÜRKİYE
Genel Müdür | TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB)
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri
Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü | YAŞAR HOLDİNG
Genel Müdür | MERIEUX NUTRISCIENCES TURKEY
Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan’ın Kurumsal İlişkilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi | CARGILL
Kurumsal Strateji, İş Geliştirme ve M&A Başkanı |YILDIZ HOLDİNG
YK Üyesi| SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu | TTGV Teknoloji Elçisi
Kıdemli Tarım Finansmanı Danışmanı | Dünya Bankası
CCO | IPSOS TURKEY
Genel Yayın Yönetmeni| FORTUNE TÜRKİYE
Tedarik Zinciri Direktörü
| AK GIDA-İÇİM SÜT
Başkan | ETÜDER
Kurucu | EDİT MEDYA
Kurucu Ortak | PİKS
Genel Müdür | RIVULIS
Başkan | GIDA GÜVENLİĞİ DERNEĞİ
Ar-Ge ve Kalite Direktörü | BALPARMAK
İç Denetçi
Bağımsız Danışman / Sürdürülebilir Finans ve Yİ
Genel Sekreter Danışmanı | TTGV
Müdür | BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ
Sürdürülebilir Ambalaj Geliştirme Başkanı | HUHTAMAKİ
Bölüm Müdürü | TÜRKİYE İŞ BANKASI
İstanbul Teknik Üniversitesi
Yönetim Kurulu Üyesi, CEO Vekili | UNO
Kurucu Ortak & CEO | HARGOL FOODTECH
Endüstriyel Otomasyon VP | SCHNEIDER ELECTRIC
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi | İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ
Genel Müdür | TASARIM ÜSSÜ
Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü | MİGROS
Akkomarka YK Üyesi | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi | TÜRKİYE İNOVASYON HAREKETİ KURUCUSU
Eker Pazarlama Müdürü | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Genel Müdür | ORYA ORGANİK YAŞAM VE GIDA AŞ
Güneydoğu Avrupa Devlet İşleri Direktörü | HERBALIFE
Business Development | S&P GLOBAL
Kurucu Ortak |ALTENSİS
Yönetim Kurulu Başkanı, Üretici | O2 ORGANİK TARIM LTD.
Yönetim Kurulu Başkanı | ETO
Şef, Sosyal Girişimci
Yönetim Kurulu Başkanı | TÜYİD
Ülke Müdürü | NOMUPAY TÜRKİYE
Başkan | BUSINESS AT OECD BIAC TARIM VE GIDA KOMİTESİ
Dekan Yardımcısı | YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ
Kurumsal İlişkiler Koordinatörü | SÜTAŞ
Kurucu Ortak & CEO | DOKTAR
Uzman Diyetisyen
Şef | FIREROOM & ZEKİYE SAHİBİ
Uzman Diyetisyen & Öğretim Görevlisi & Beslenme Yazarı & Genel Yayın Yönetmeni
Kurucu | DUDETABLE
Pazarlama ve Ticaret Direktörü | EKER
Kurucu Ortak | FORMEO DOYA DOYA YAŞAM
İletişim ve İş Geliştirme Direktörü | MURATBEY
Kurucu Ortak & CEO | BİFTEK.CO
RONAY’S DELİ CHEF PARTNER
Yemek Kültürü Araştırmacısı & Yazarı
Genel Sekreter Yardımcısı | DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI
Klinik Diyetisyen & Gastronomi Uzmanı
VP | SUSTAINABLE BRANDS TURKEY
Kurucu Ortak ve CEO | KÖK PROJEKT
Kurucu & Eğitmen | İLETİŞİM VE İŞLETME BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Kurucu Ortak | FOODBACK
Kurucu Şef| SANAYİ BAHÇE
Executive Şef | W OTEL
Kurucu ve CEO | KYBELE’S GARDEN
Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu | BRIDGESOFT
Yönetim Kurulu Başkanı | UPTECHLABS
MASTER OF CEREMONY
and many more…
Director General | FOOD DRINK EUROPE
CEO | ÜLKER
Director | GLOBAL FOOD SAFETY INITIATIVE AT THE CONSUMER GOODS FORUM
CEO | TİRYAKİ AGRO
Yönetim Kurulu Başkanı | TÜGİS
Başkan | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO |YILDIZ HOLDİNG
General Manager | PALSGAARD TÜRKİYE
Yönetim Kurulu Üyesi & CEO Vekili | UNO
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Tarım Reformu Genel Müdür V. | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Board Member & VP | AROMSA
President | TÜBİTAK MAM
CEO | DÖHLER
Öğretim Üyesi | HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
General Manager | FERRERO FINDIK
Kamu Araştırmaları Vakfı Tarım ve Gıda Direktörü | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI MÜŞAVİRİ
Vice President |PINAR ET & ÇAMLI YEM
Gıda Meclisi Başkanı | TOBB
Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı | SÜTAŞ
Öğretim Üyesi | İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Endüstri Çözümleri Ülke Müdürü | OMRON
President | ORGÜDER
TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi | ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ
Tanışık Consulting Company Owner, Strategy Consultant, Board Member | TANIŞIK DANIŞMANLIK
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu | TTGV TEKNOLOJİLERİ ELÇİSİ
Board Member | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Öğretim Görevlisi | EGE ÜNİVERSİTESİ
General Manager | MERIEUX NUTRISCIENCES TÜRKİYE
President| PAGEV
Yönetim Kurulu Başkanı | ETBİR
Tarım Ekonomisti | DÜNYA BANKASI
Chairman| İHBİR
Yönetim Kurulu Başkanı | GIDA GÜVENLİĞİ DERNEĞİ
Kanal Geliştirme, İSG ve Kalite Direktörü | BİZİM TOPTAN
Öğretim Üyesi | İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı | ETÜDER
Müşavir | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Chairman | ORYA ORGANİK YAŞAM
Founder | İK TARIMÜSSÜ ULUSLARARASI DANIŞMANLIK
Director Of Government Affairs, South East Europe | HERBALIFE
Head of Geographical Indications Department | TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU
TRU Hospitality & Retail CEO | IST AIRPORT
Pazarlama Direktörü | ZÜBER
Co-Founder | ECAS BELGELENDİRME
Head of Agricultural Services Department | İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
General Manager | TAT
Chairperson | ETO
UN SDSN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi| BÜYEM MÜDÜRÜ
Genel Sekreter |TURYİD
Yönetim Kurulu Başkanı | NG HOTELS
Yönetim Kurulu Başkan Yrd. & Başhan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı | İHBİR
Genel Sekreter Danışmanı | TTGV
Supply Chain Director| MEY DIAGEO
Impact & Investment Strategist
Bağımsız Danışmanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS VE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ
Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü | PEPSICO TURKEY
Chairperson | BİTKİDEN
Global Head of ESG, Corporate Governance & M&A Advisory | S&P GLOBAL MARKET INTELLIGENCE
Neuroscientist, MSc, Specialist of Upcycling Technology Ingredients in Food
Specialist Dietitian, Instructor, Nutrition Writer, Executive Editor
Ülke Müdürü | PRONOKAL GROUP
Consumer Panels Director | IPSOS
Board Member | TEKFEN HOLDİNG
Kıdemli Bankacı | EBRD
Birim Müdürü-Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü | TÜRKİYE İŞ BANKASI
Board Member | AKKOMARKA
Koordinatör & Sürdürülebilirlik Editörü | NASIL BİR EKONOMİ
Board Member | KARAKÖY GÜLLÜOĞLU
News Anchor| EKOTÜRK
Chairman | KSKDER
Executive Director | METOS TÜRKİYE
Veteriner Hekim ve Çiftçi| VETERİNER ANNE
Co-Founder | EWA KURUMSAL DANIŞMANLIK
Vice President | SB BRANDS FOR GOOD TURKEY
Co-Founder | SUSTAINFINANCE
Co-Founder| FOODBACK
Founder | EAT VAPPY
General Manager | UFS
Chairman | NİSAD
Founder | DATÇA MURAT ÇİFTLİĞİ
Sustainability Leader | DANONE TÜRKİYE
Co-Founder | FORMEO
Co-Founder | FARMLABS
AB Türkiye İklim Aktivisti
CMO | KEREVİTAŞ
Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü |CARREFOUR SA
Dr. Öğretim Görevlisi, İç Hastalıkları Uzmanı | İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (İSTUN), NB KADIKÖY DİYABET HASTANESİ
Quality And Environmental Management Director |MİGROS
Founder| EDİT MEDYA
Teknik Danışman | TÜGİS
Founder & CEO| TARFİN
Gazeteci-Yazar-Köşe Yazarı | KURUMSAL TV KURUCUSU
Şef | CASA LAVANDA
Şef | ARAKA
İklim Değişikliği ve Kaynak Yönetimi Çalışma Grubu Eş Başkanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Sürdürülebilir Ambalaj Çalışma Grubu Eş Başkanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Sorumlu Tüketim ve Sağlıklı Beslenme Çalışma Grubu Eş Başkanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Gıda Atığı ve Yönetimi Çalışma Grubu Eş Başkanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Marka İletişimi & Sosyal Etki Danışmanı
Genel Müdür | TİDER
Master of Ceremony
09:20 – 09:40 9 . SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ BAŞLIYOR!
9TH SUSTAİNABLE FOOD SUMMİT BEGİNS!
Kaan Sidar, Yönetim Kurulu Başkanı, TÜGİS
Murat Sungur Bursa, Başkan, Sürdürülebilirlik Akademisi
09:45 10:00 TÜRKİYE GIDA SANAYİİ EKSENİNDE DÖNÜŞÜM
TRANSFORMATION ON TÜRKİYE’S FOOD INDUSTRY
Mehmet Tütüncü, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO, Yıldız Holding
Mod; Cüneyt Toros, Kurucu, Edit Medya
10:05 – 10:45 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN GELECEĞİ
CLIMATE CHANGE AND THE FUTURE OF SUSTAINABLE AGRICULTURE
Ayşe Ayşin Işıkgece, Şirket Sahibi, Strateji Danışmanı & Yönetim Kurulu Üyesi, Tanışık Danışmanlık
Mete Buyurgan, CEO, Ülker
Süleyman Tiryakioğlu, CEO, Tiryaki Agro
Mod; Semra Sevinç, Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
10:50 – 11:20 SÜRDÜRÜLEBİLİR İNOVASYON: GIDANIN GELECEĞİNİ YÖNLENDİRMEK
SUSTAINABLE INNOVATION: DRIVING THE FUTURE OF FOOD
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz, Öğretim Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi
Eymen Baltaşı Çırağıloğlu, Genel Müdür, Palsgaard Türkiye
Melis Yasa Aytaman, Yönetim Kurulu Üyesi ve GMY, Aromsa
Mod; Volkan Akı, Gazeteci
11:45 12:15 DAHA İYİ GELECEK İÇİN GIDA SİSTEMLERİ DÖNÜŞÜMÜ
FOOD SYSTEMS TRANSFORMATION FOR A BETTER FUTURE
Prof. Dr. Beraat Özçelik, Öğretim Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi
Evin Pehlivanlı, Yönetim Kurulu Üyesi & CEO Vekili, UNO
Yusuf Safran, Endüstri Çözümleri Ülke Müdürü, Omron
Mod; Semra Sevinç, Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
12:15 – 12:25 GIDA KAYBI VE İSRAFININ AZALTILMASI KILAVUZU
GUIDE TO REDUCING FOOD LOSS AND WASTE
Dr. Hülya Günay, Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü, Migros
Semra Sevinç, Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
12:25 – 12:55 DÖNGÜSEL EKONOMİ İÇİN TEDARİK ZİNCİRLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DÖNÜŞÜMÜ
SUSTAINABILITY TRANSFORMATION IN SUPPLY CHAINS FOR CIRCULAR ECONOMY
Can Aydemir, CEO, Döhler
Duygu Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı, Sütaş
Bamsi Akın, Genel Müdür, Ferrero Fındık
Mod; Osman Yalçın Tekinarslan, Kurucu Ortak, Ecas Belgelendirme
13:00 – 13:30 İKLİM RİSKLERİNE KARŞI TEDARİK ZİNCİRİ DAYANIKLILIĞI VE GIDA GÜVENLİĞİ
SUPPLY CHAIN RESILIENCE AND FOOD SAFETY AGAINST CLIMATE RISKS
Prof. Dr. Vural Gökmen, Öğretim Üyesi, Hacettepe Üniversitesi
Tunç Tuncer, Başkan Yardımcısı, Pınar Et & Çamlı Yem
Begüm Yontar Avcı, Sürdürülebilirlik Lideri, Danone Türkiye
Mod; Ahmet Akın, Marka İletişimi & Sosyal Etki Danışmanı
14:35 – 14:55 TÜRKİYE’DE GIDA ENFLASYONU: NEDENLERİ & ÇÖZÜMLERİ
FOOD INFLATION IN TURKEY: CAUSES & SOLUTIONS
İsmail Kemaloğlu, Kurucu, İK Tarımüssü Uluslararası Danışmanlık
Necdet Buzbaş, Gıda Meclisi Başkanı, TOBB
15:00 – 15:30 GIDA İHRACATINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME STRATEJİLERİ
SUSTAINABLE GROWTH STRATEGIES IN FOOD EXPORTS
Kazım Taycı, Yönetim Kurulu Başkanı, İHBİR
Şemsettin Memiş, Yönetim Kurulu Başkan Yard. İHBİR
Tuğba Güllü Sürmeli, Yönetim Kurulı Üyesi, Karaköy Güllüoğlu
Dr. Tamer Atabarut, BÜYEM Müdürü, UN SDSN Türkiye YK Üyesi
15:35 – 16:05 EV DIŞI TÜKETİMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DÖNÜŞÜMÜ
SUSTAINABILITY TRANSFORMATION IN OUT OF HOME CONSUMPTION
Yılmaz Tokgöz, Genel Müdür, UFS
Sadettin Cesur, TRU Hospitality & Retail CEO, IST Airport
Hediye Güral Gür, Yönetim Kurulu Başkanı, NG Hotels
Mod; Melih Şahinöz, Yönetim Kurulu Başkanı, ETÜDER
16:10 – 16:40 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİNE DOĞRU
TOWARDS SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS
Ahmet Yücesan, Yönetim Kurulu Başkanı, ETBİR
İsmail Başaran, Yönetim Kurulu Başkanı, NİSAD
Samim Saner, Yönetim Kurulu Başkanı, Gıda Güvenliği Derneği
Mod; Ayhan Sümerli,Yönetim Kurulu Başkanı, Orya OrganikYaşam
16:45 – 17:15 TARIM VE GIDADA “OUT OF THE BOX”
“OUT OF THE BOX” IN AGRICULTURE AND FOOD
Emrah İnce, YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV İklim Teknolojileri Elçisi
Evren Bükülmez, Genel Sekreter Danışmanı, TTGV
Mod; Ahu Orakçıoğlu, Haber Programı Sunucusu, EKOTÜRK
09:30 – 09:35 9. SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ 2. GÜNÜ BAŞLIYOR!
9TH SUSTAINABLE FOOD SUMMIT – 2ND DAY BEGINS!
09:40 – 10:00 A GLOBAL PERSPECTIVE ON THE FUTURE OF FOOD
GIDANIN GELECEĞİNE KÜRESEL BİR BAKIŞ
Mavi Salon
Dirk Jacobs, Director General, FoodDrinkEurope
10:05 – 10:20 TARIM REFORMU MEVCUT GELİŞMELER VE TARIM SAYIMI
CURRENT DEVELOPMENTS IN AGRICULTURAL REFORM
Mavi Salon
Dr. Osman Yıldız, Tarım Reformu Genel Müdür V., T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
10:25 – 10:55 SU RİSKİNE KARŞI DAYANIKLILIK İÇİN STRATEJİLERİ DÖNÜŞTÜRMEK
TRANSFORMING STRATEGIES FOR RESILIENCE AGAINST WATER RISK
Mavi Salon
Prof. Dr. Nuri Azbar, Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi
Kürşat Apan, Tedarik Zinciri Direktörü, Mey Diageo
Esra İren, Kurumsal İlişkiler Ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü, Pepsico
Mod; Dilek Emil, Kurucu Ortak, Ewa Kurumsal Danışmanlık
10:55 – 11:10 GLOBAL FOOD SAFETY
Mavi Salon
Erica Sheward, Direktör, The Consumer Goods Forum
11:00 – 11:30 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE GIDA ARZ GÜVENCESİ
CLIMATE CHANGE AND FOOD SUPPLY SECURITY
Yeşil Salon
Prof. Dr. Burcu Özsoy, Başkan, TÜBİTAK MAM
Can Kayacılar, Biyolog, Davranış Bilimci, Gıdada İleri Dönüşüm Teknoloji Bileşenlerinin Bilimsel Uzmanı
Mod; Emrah İnce, YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV İklim Teknolojileri Elçisi
11:10 – 11:25 AVRUPA BİRLİĞİ’NDEKİ GELİŞMELER VE TARIM GIDA SANAYİNE YANSIMALARI
DEVELOPMENTS IN THE EU AND ITS REFLECTIONS ON THE AGRICULTURE & FOOD INDUSTRY
Mavi Salon
Fuat Kasımcan, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
11:30 – 12:00 İNOVATİF GIDA SİSTEMLERİ: İYİ YAŞAM, KİLO KONTROLÜ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKILARI
INNOVATIVE FOOD SYSTEMS: CONTRIBUTION TO WELL-BEING, WEIGHT CONTROL AND SUSTAINABILITY
Mavi Salon
Tuba Oytaç Balcı, Ülke Müdürü, Pronokal Group
Görkem Özer, Pazarlama Direktörü, Züber
Mod; Selahattin Dönmez, Uzman Diyetisyen, Öğretim Görevlisi, Beslenme Yazarı, Genel Yayın Yönetmeni
11:35 – 12:05 COĞRAFİ İŞARETLER VE GIDADA KATMA DEĞER
GEOGRAPHICAL INDICATIONS AND ADDED VALUE IN FOOD
Yeşil Salon
Prof. Dr. Nevzat Artık, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi
Dr. Hakan Kızıltepe, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı, Türk Patent ve Marka Kurumu
Mod; Dr. İrfan Demiryol, Teknik Danışman, TÜGİS
12:10 – 12:40 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
SUSTAINABLE FOOD PLATFORM
Yeşil Salon
Emine Seri, İklim Değişikliği ve Kaynak Yönetimi Çalışma Grubu Eş Başkanı, SGP
Sabahnur Demirci, Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Çalışma Grubu Eş Başkanı, SGP
Gülsün Mersin, Sürdürülebilir Ambalaj Çalışma Grubu Eş Başkanı, SGP
Gülnur Uluğ, Sorumlu Tüketim ve Sağlıklı Beslenme Çalışma Grubu Eş Başkanı, SGP
Nur Çelik, Gıda Atığı ve Yönetimi Çalışma Grubu Eş Başkanı, SGP
Mod; Semra Sevinç, Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
12:05 – 12:20 DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE BİTKİSEL ÜRETİMDEKİ MEVCUT GELİŞMELER
CURRENT DEVELOPMENTS IN PLANT PRODUCTION
Mavi Salon
Dr. Mehmet Hasdemir, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri
12:10 – 12:40 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
SUSTAINABLE FOOD PLATFORM
Yeşil Salon
TBA
13:15 – 13:35 GIDA SANAYİNDE DÖNÜŞÜM VE YEŞİL MUTABAKAT
GREEN DEAL AND TRANSFORMATION IN THE FOOD INDUSTRY
Mavi Salon
Dr. Nevzat Birişik, T.C. Tarım ve Orman Bak. Müşaviri, Kamu Araştırmaları Vakfı Tarım ve Gıda Direktörü
Dr. Tamer Atabarut, BÜYEM Müdürü, UN SDSN Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi
13:30 – 14:10 TÜKETİCİ DAVRANIŞLARINDA DEĞİŞEN DİNAMİKLER: SORUMLU TÜKETİM DAVRANIŞLARI
CHANGING DYNAMICS IN CONSUMER BEHAVIOR: RESPONSIBLE CONSUMPTION BEHAVIOR
Mavi Salon
Ceyhan Demiray, Tüketici Panelleri Direktörü, Ipsos
Gülizar Öcal, CMO, Kerevitaş
Melis Karatay Ebin, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Grup Müdürü, Carrefour SA
Samet Serttaş, Güney Doğu Avrupa Devlet İşleri Direktörü, Herbalife
Mod; Aysun Sabanlı, VP, SB Brands for Good Turkey
14:15 14:45 GIDA TEDARİK ZİNCİRLERİ: DAYANIKLILIK, İNOVASYON VE ADAPTASYON
FOOD SUPPLY CHAINS: RESILIENCE, INNOVATION AND ADAPTATION
Mavi Salon
Murat Yanık, Kanal Geliştirme, İSG ve Kalite Direktörü, Bizim Toptan
Fikriye Berk, Ülke Direktörü, Metos Türkiye
Nil Tibukoğlu, Genel Müdür, TİDER
Mod; Didem Eryar Ünlü, Koordinatör & Sürdürülebilirlik Editörü, Nasıl Bir Ekonomi
14:50 – 15:30 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ İÇİN FİNANSMAN VE YATIRIM
FINANCE AND INVESTMENT FOR SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS
Mavi Salon
Bora Sürmeli, Tarım Ekonomisti, Dünya Bankası
Evren Albaş, Genel Müdür, TAT
Nazlı Arıkan, Kıdemli Bankacı, EBRD
Çiğdem Çakmak Yurdagel, Birim Müdürü -Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü, Türkiye İş Bankası
Mod; Cenk Göksan, Bağımsız Danışman, Sürdürülebilir Finans ve Yatırımcı İlişkileri
13:20 – 13:50 GELECEK BİTKİDEN GELECEK
THE FUTURE WILL COME FROM THE PLANT
Yeşil Salon
Ebru Akdağ, Yönetim Kurulu Başkanı, Bitkiden
Elvan Odabaş, Kurucu Ortak, Formeo
Dr. Ferhat Çetin, Öğretim Görevlisi & İç Hastalıkları Uzmanı, İSTUN & NB Kadıköy Diyabet Hastanesi
Seren Anaçoğlu, AB Türkiye İklim Aktivisti
13:55 – 14:25 PLASTİK AMBALAJ ODAĞINDA GIDADA SÜRDÜRÜLEBİLİR AMBALAJ
SUSTAINABLE PACKAGING FOR FOOD WITH A FOCUS ON PLASTIC PACKAGING
Yeşil Salon
Yavuz Eroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı, PAGEV
TBA
15:35 – 16:05 KENT TARIMI MODELİ İLE DAYANIKLILIĞI ARTTIRMAK
INCREASING RESILIENCE WITH THE URBAN AGRICULTURE MODEL
Mavi Salon
Ahmet Atalık, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Murat Tapik, Kurucu, Datça Murat Çiftliği
Merve Bektaş, Veteriner Hekim ve Çiftçi, Veteriner Anne
Mod; Ayşe Ayşin Işıkgece, Şirket Sahibi, Strateji Danışmanı & Yönetim Kurulu Üyesi, Tanışık Danışmanlık
15:00 – 15:30 GASTRONOMİDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DÖNÜŞÜMÜ
SUSTAINABILITY TRANSFORMATION IN GASTRONOMY
Yeşil Salon
Pınar Taşdemir, Şef, Araka
Ebru Koralı, Genel Sekreter, TURYİD
Hasan Yeşilyurt, Yönetim Kurulu Üyesi, Akkomarka
Emre Şen, Şef, Casa Lavanda
16:10 – 16:40 ORGANİK GIDANIN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI
YESTERDAY, TODAY & TOMORROW OF ORGANIC FOOD
Mavi Salon
Prof. Dr. Uygun Aksoy, Yönetim Kurulu Başkanı, ETO
Dilek Erdin Elivar, Yönetim Kurulu Başkanı, KSKDER
Muharrem Doğan, Başkan, ORGÜDER
15:35 – 16:05 GIDA SİSTEMLERİ DÖNÜŞÜMÜNDE GİRİŞİMCİLER
ENTREPRENEURS IN FOOD SYSTEMS TRANSFORMATION
Yeşil Salon
Tuğçe Ergün Cireli, Kurucu Ortak, Foodback
Hasan İmge Çelik, Kurucu Ortak, Farmlabs
Mehmet Memecan, Kurucu & CEO, Tarfin
15:40 – 16:10 DİJİTAL TARIM TEKNOLOJİLERİ İLE TEDARİK ZİNCİRİ ESNEKLİĞİ
SUPPLY CHAIN FLEXIBILITY WITH DIGITAL AGRICULTURE TECHNOLOGIES
Yeşil Salon
Fikriye Berk, Ülke Direktörü, Metos Türkiye
TBA
Mod; Didem Eryar Ünlü, Koordinatör & Sürdürülebilirlik Editörü, Nasıl Bir Ekonomi
16:45 – 17:15 GIDA PERSPEKTİFİNDEN ETKİ ODAKLI YATIRIM
IMPACT-DRIVEN INVESTMENT FROM A FOOD PERSPECTIVE
Mavi Salon
Andreas Posavac, Global Head of ESG, Corporate Governance & M&A Advisory, S&P Global Market Intelligence
Kübra Koldemir, Kurucu Ortak, SustainFinance
Sinan Uzan, Yönetim Kurulu Üyesi, Tekfen Holding
Cihan Baltepe, Kurucu, Eat Vappy
Mod; İlkay Demirdağ, Etki ve Yatırım Stratejisti
For change in the food sector, national and international experts from the fields of business, public, science and civil society come together at the Sustainable Food Summit.
Fairmont Quasar Istanbul & Canlı Yayın
Murat Sungur Bursa
Başkan, Sürdürülebilirlik Akademisi
Kaan Sidar
Genel Sekreter, TÜGİS
Viorel Gutu
Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi, FAO (Online Katılım)
Prof. Dr. Vahit Kirişçi
T.C. Tarım ve Orman Bakanı (Online Katılım)
Ali Ülker
YK Başkanı, Yıldız Holding
Prof. Dr. Ali Atıf Bir
Kurucu&Eğitmen, İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü
Murat Yasa
Genel Müdür, Aromsa
Fezal Okur Eskil
Kurumsal Strateji, İş Geliştirme ve M&A Başkanı, Yıldız Holding
Cengiz Altop
Genel Müdür, Palsgaard Türkiye
Şule Laleli
Genel Yayın Yönetmeni, Fortune Türkiye
Sinem Türüng
Genel Müdür, Metro Türkiye
Bamsi Akın
Genel Müdür, Ferrero Fındık
İsmail Yamangil
Ülke Müdürü, Schneider Electric Türkiye
Sabahnur Demirci
Genel Müdür, Merieux Nutrisciences Türkiye
Cüneyt Toros
Kurucu, Edit Medya
Ayşe Ayşin Işıkgece
Eski Bakan Yardımcısı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasemin Özen Gürelli
Chief Client Officer, Ipsos
Semra Sevinç
Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
Mehmet Emekli
Kurucu Ortak, Piks
Arzu Kaymanlı Örsel
Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan’ın Kurumsal İlişkilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi, Cargill
Evin Pehlivanlı
Deputy CEO, UNO
Dr. Emel Damarlı
Ar-Ge ve Kalite Direktörü, Balparmak
Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV Teknoloji Elçisi
Levent Özcan
Tedarik Zinciri Direktörü, Akgıda-İçim Süt
Dr.Emre Ilıcalı
Kurucu Ortak, Altensis
Semra Sevinç
Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
Melih Şahinöz
Yönetim Kurulu Başkanı, ETÜDER
Samim Saner
Yönetim Kurulu Başkanı, Gıda Güvenliği Derneği
Gamze Cizreli
Başkan Yardımcısı, TURYİD
Hasan Yeşilyurt
Akkomarka YK Üyesi, Sürdürülebilir Gıda Platformu
Prof. Dr. Birol Saygı
İstanbul Topkapı Üniversitesi
Şafak Erten
Executive Şef, W Otel
Doğuş Şahin
Kurucu Şef, Sanayi Bahçe
Ali Ronay
Ronay’s Deli Chef Partner
Funda İnansal
Kurucu, Dudetable
Online Zirve / Salon A
Dirk Jacobs
Director General, FoodDrinkEurope
Evren Albaş
CEO, TAT
Melis Arıs
Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü, Yaşar Holding
Şule Laleli
Genel Yayın Yönetmeni, Fortune Türkiye
Kerem Barlak
Endüstriyel Otomasyon VP, Schneider Electric
Olaf Koch
Partner, Zintinus
Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Başkan Yardımcısı, TÜBİTAK
Ali Kıralı
Genel Müdür, TÜRİB
Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV Teknoloji Elçisi
Konstantin Potapov
Business Development, S&P GLOBAL
Aslı Selçuk
Yönetim Kurulu Başkanı, Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD)
Kerem Akıner
Bölüm Müdürü, Türkiye İş Bankası
Cenk Göksan
Bağımsız Danışman, Sürdürülebilir Finans ve Yatırımcı İlişkileri
Dr. Mehmet Hasdemir
Bitkisel Üretim Genel Müdürü, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Koen Boone
Managing Director Europe, The Sustainability Consortium
Bora Sürmeli
Kıdemli Tarım Finansmanı Danışmanı, Dünya Bankası
Kerim Üstün
İç Denetçi
Cenk Göksan
Bağımsız Danışman, Sürdürülebilir Finans ve Yatırımcı İlişkileri
Dr. Nevzat Birişik
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri
Dr. Tamer Atabarut
Müdür, BÜYEM
Dr. Betül Türel Erbay Sürdürülebilir Ambalaj Geliştirme Başkanı, Huhtamaki
Yavuz Eroğlu
Başkan, PAGEV
Gamze Güven
Genel Müdür, Tasarım Üssü
Ergi Şener
Ülke Müdürü, NomuPay
Hazer Amani
Şef, Fireroom & Zekiye Sahibi
Aysun Şabanlı
Sustainable Brands Turkey
Keith Agoada
CEO and co-founder, Producers Trust
Prof Dr. Uygun Aksoy
Yönetim Kurulu Başkanı, ETO ( Ekolojik Tarım Organizasyonu )
Osman Çetin
O2 Organik Tarım Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı | Üretici
Ayhan Sümerli
Genel Müdür, Orya Organik Yaşam ve Gıda AŞ
D. Ferhat Demir
Türkiye İnovasyon Hareketi Kurucusu
Evren Bükülmez
Genel Sekreter Danışmanı, TTGV
Arkın Demir
Genel Müdür – Güney ve Orta Amerika İş Birimi, Rivulis
Kerem Erikçi
CEO, Biftek.co
Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV Teknoloji Elçisi
Online Zirve / Salon B
Prof. Dr. Beraat Özçelik
İstanbul Teknik Üniversitesi
Samet Serttaş
Güneydoğu Avrupa Devlet İşleri Direktörü, Herbalife Nutrition
Uzm. Dyt. Aslı İçingür
Klinik Diyetisyen & Gastronomi Uzmanı
Dr. Hülya Günay
Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü, Migros
Çağdaş Savaşan
Pazarlama ve Ticaret Direktörü, Eker
Gülnur Uluğ
İletişim ve İş Geliştirme Direktörü, Muratbey
Fatma Can Sağlık
Kurumsal İlişkiler Koordinatörü, Sütaş
Tanzer Bilgen
Kurucu Ortak & CEO, Doktar
Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel
Dekan Yardımcısı, Yaşar Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
Metin Akman
Başkan, Business at OECD BIAC Tarım ve Gıda Komitesi
Dror Tamir
Kurucu Ortak ve CEO, Hargol FoodTech
Uzm. Dyt. Taylan Kümeli
Uzman Diyetisyen
Dyt. Elvan Odabaşı
Kurucu Ortak, Formeo Doya Doya Yaşam
Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez
Uzman Diyetisyen & Öğretim Görevlisi & Beslenme Yazarı & Genel Yayın Yönetmeni
Ebru Baybara Demir
Sosyal Girişimci & Şef
Nilhan Aras
Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazarı/ Konuşmacı, Moderatör
Meryem Özdemir Ok
Genel Sekreter Yardımcısı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası
Mert Kalaycı
Yönetim Kurulu Başkanı, UpTechLabs
Berkay Koçak
Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı, Bridgesoft
Aygen Savaş Alkan
Kurucu & CEO, Kybele’s Garden
Tuğçe Ergun Cireli
Kurucu Ortak, Foodback
Semi Hakim
Kurucu Ortak & CEO, Kök Projekt
Özge Kiraz
Sürdürülebilir Gıda Platformu, Eker Pazarlama Müdürü
In the fight against the climate crisis for a sustainable planet, we need to make more effort every day. In line with this, we are putting in maximum effort to reduce negative impacts and COMING TOGETHER IN SUSTAINABLE EVENTS in order tospread our efforts and incorporate them into our culture!
Sustainable Food Summit 2023 is being held as a Sustainable Event within the scope of the goals we have set.
We expect the support of all our stakeholders and participants to keep this culture alive and widespread together!
Contact us for detailed information!
© 2023 Sustainability Academy Turkey. All rights reserved. Unauthorized use of content is subject of legal process.