Dünya’da hızla değişmekte olan koşullar ve küresel krizler ile karşı karşıya kaldığımız yeni zorluklar gıda sistemlerinin dönüşümü için artan aciliyeti şimdi her zamankinden fazla ortaya koyuyor. İnsanlığın geleceği için bu karmaşık sağlık ve çevre sorunlarının üstesinden gelmek, sağlıklı bireyler ve yaşanabilir bir gezegeni destekleyen bir gıda sistemi oluşturmak kolay olmayacak. Şimdi, sektörün birleşme, stratejik öncelikleri sıralama ve sağlıklı, besleyici, sürdürülebilir, uygun fiyatlı gıdaları herkese sunmak için birlikte çalışma zamanı.
Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS tarafından her yıl Dünya Gıda Günü’nde gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Gıda Zirvesi” pandemi nedeni ile online olarak gerçekleşiyor. 6. yılında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında mevcut gıda sistemlerindeki durumu mercek altına alacak. Sağlıklı, ulaşılabilir ve güvenilir gıda hedefine ulaşmak için aşmamız gereken engeller, olası riskler ve çözüm önerileri ekseninde gıda sistemlerinde değişimin kodlarına odaklanacak. Önde gelen gıda markaları, girişimciler, yatırımcılar, kamu ve sivil toplum dahil değişimde kilit rol oynayan tüm paydaşlar ile sektörün ve geleceğimizin karşı karşıya olduğu mevcut ve olası zorluklara sorular ile çözüm önerileri tartışılacak. Sağlıklı bireyler, güçlü işletmeler ve yaşanabilir bir gezegen için gıda sistemlerinin acil sorunlarına yeni çözümler getirmek, en yeni fikirleri paylaşmak ve etkili ortaklıklar geliştirmek üzere sürdürülebilir gıda tedarik ve tüketimi ekseninde tüm konular masaya yatırılacak.
Dijitalleşme, Blockchain, Yapay Zeka, Big Data, Biyoteknoloji, Startuplar, Endüstri 4.0
Uçtan Uca Tedarik Zinciri; Ambalaj, Lojistik
Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları
Karbon Yönetimi, Enerji Verimliliği, Su Yönetimi
Sağlıklı, Bilinçli, Kişiselleştirilmiş Beslenme, Yerel Gıdalar ve Kültür
Azaltma, Dönüştürme, Değerlendirme
Marka Güveni, Tüketici Sadakati, Bilinçlendirme
Sermaye, Kredi ve Fonlar
Politikalar, Teşvikler
Bakan Yardımcısı |T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI
Araştırma Bölüm Başkanı | BCFN FOUNDATION
Şef | HAOMA
Yönetim Kurulu Başkanı | AROMSA
CEO | ÜLKER
CEO | PALSGAARD
Genel Müdür | TAT GIDA
CEO | İSTEGELSİN
Başkan | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
İcra Kurulu Üyesi | MİGROS
Pazarlama Direktörü | P&G TÜRKİYE, KAFKASLAR ve ORTA ASYA
AB ve Dış İlişkiler GMY | T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI
Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yard. | DENİZBANK
Yönetim Kurulu Üyesi | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Genel Sekreter | TÜGİS
Yönetim Kurulu Başkanı | ETÜDER
Kalite Güvence Grup Müdürü | METRO TÜRKİYE
Dondurma, İçecek ve Gıda Başkan Yard.| UNILEVER NAMETRUB
Ticari Pazarlama Müdürü | BARILLA
Kategori Pazarlama Müdürü | PINAR
Genel Sekreter Yardımcısı | TÜSİAD
Kalite Güvence & Ürün Geliştirme Müdürü | TAB GIDA
Bölüm Başkanı | FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ
Tarım, Enerji ve Sanayi Gr. Başkanı | ANADOLU GRUBU
Öğretim Üyesi | İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
CCO | IPSOS
Gıda ve İçecek, Kişisel Bakım ve Paketli Ürünler Lideri | SCHNEIDER ELECTRIC
Genel Müdür | KALİTE SİSTEM MÉRIEUX NUTRISCIENCES / GIDA GÜVENLİĞİ DERNEĞİ
Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü | MİGROS
Bölge Direktörü | FRANKFURT SCHOOL OF FINANCE & MANAGEMENT
Öğretim Üyesi| ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı | HIDIRLIK TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ
Yönetim Kurulu Başkanı | CITY FARM
Yönetim Kurulu Başkanı | EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ
Genel Müdür | DİMES
Beslenme ve Diyet Uzmanı
Öğretim Üyesi | BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Başkan | GIDA GÜVENLİĞİ DERNEĞİ
Öğretim Üyesi | ANKARA ÜNİVERSİTESİ
ŞEF
İletişim ve İş Geliştirme Direktörü | MURATBEY
Ar-Ge ve Kalite Direktörü | BALPARMAK
Kurucu | GIDA KURTARMA DERNEĞİ
Yönetim Kurulu Başkanı | TURYİD
Öğretim Üyesi | TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ
Kalite ve ARGE Müdürü | ULUDAĞ İÇECEK
İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı
Organik Tarım Komisyonu Başkanı | BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı | TÜROFED
Kurucu | EDİTMEDYA
Kıdemli Program Destek Uzmanı | FAO TÜRKİYE
Yönetim Kurulu Üyesi | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Haberci & Program Yapımcısı
Bağcılık Komisyonu Bilim Sekreteri | DÜNYA BAĞ ve ŞARAP ORGANİZASYONU
Öğretim Üyesi | ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
SUSTAINABLE BRANDS TURKEY
Kurucu | DATÇA MURAT ÇİFTLİĞİ
Kurucu Ortak | WASTESPRESSO
Kurucu Ortak | PLASTIC MOVE
Girişimci | FARMPROVE
Master of Ceremony
Gıda sektöründe değişim için iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar Sürdürülebilir Gıda Zirvesi ile bir araya geliyor.
Gıda sektöründe “sorumlu üretim – sorumlu tüketim” için lider markalar çalışıyor!
Sizleri, Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye olarak bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz