Geçtiğimiz dönemde global olarak pek çok paradigma değişti, birbiriyle kesişen birçok kriz ile karşı karşıya kaldık.
Covid-19 pandemisi gıda güvenliği, gıda israfıyla mücadele, tarımsal üretimi yeniden tasarlama, tedarik zincirlerinin dayanıklılığını sağlama ve protein kaynaklarını çeşitlendirme gibi birçok konuyu ele alma ihtiyacını vurgulayarak küresel gıda endüstrisinin mevcut sınırlarını gösterdi. Pandemi ile birlikte tüketim ve satın alım tercihleri büyük bir değişime uğradı. Bir yandan iklim değişikliğinin oluşturduğu tehditler de daha verimli, sağlıklı, besleyici ve sürdürülebilir çözümler için benzeri görülmemiş bir talep yaratıyor.
Gıdanın hayatımızda oynadığı bütünleyici rol ve kültür üzerindeki derin etkisi göz önüne alındığında, insanlar ve dünya için radikal olarak daha iyi bir gelecek yaratmaya yardımcı olacak gıda markalarına şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.
Şimdi, sektörün bugünün hızlı değişimlerini kabul ederek olası tehditler karşısında önlemlerini alma ve gıda üretim, tüketim ve düşünme biçimini dönüştürmek üzere birlikte çalışma zamanı. Sağlıklı bireyler, yaşanabilir bir dünya için zihinsel ve duygusal refah çözümleri yaratacak ve yeni değer ihtiyaçlarını karşılayacak bir geleceğin gıda sisteminde birleşme zamanı.
7. yılında Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrasında gıda endüstrisinin mevcut sınırlarını ve gıda sistemlerindeki durumu mercek altına alarak sağlıklı insan, sağlıklı gezegen için geleceğin gıda sistemlerine dönüşümde engelleri, olası riskleri ve çözüm önerilerini ele alacak.
Sektörün tüm paydaşları hem insanlara hem de dünyaya fayda sağlayabilecek somut, olumlu değişiklikler meydana getirmek için birlikte çalışma gerektiği gerçeği ile bir araya geliyor.
AgriTech: Tarımın Teknoloji ve Verimlilik ile Buluşması
Yeni Nesil Tarım Neler Getiriyor?
Sürdürülebilir Tarımdan Rejeneratif Tarıma Geçiş
Köye Dönüş: Çiftçilik Mesleğini Kurtarmak
Sürdürülebilir Balıkçılık: Potansiyeli Kullanmak
İklim Değişikliği ile Sektördeki Değişim
“İklim Pozitif Gıda” Uygulamada Ne İfade Ediyor?
Sulama Gerçeği ve Gıda Sürdürülebilirliği
Gıda Üretiminde Kaynak Verimliliği
Gıda için Döngüsel bir Ekonomi
Gıda Atıklarından Kurtulmak
Döngüselliğe Dayalı, Rejeneratif Gıda Sistemi
Döngüsel Gıda Teknolojileri
Gıda Ambalajında İyileştirici Olasılıkları Açmak
Yeni Tüketim Trendleri ve İnovasyon Çarpanı
Yeni Gıdalar ile Küresel Talebi Kurgulamak
Gıdada İnovasyonun Finansmanı
İnovasyonda Yeni Aşama: Bitkilerden Daha Fazlasını Almak
Sektörü Sarsan Yenilikçiler: Girişimciler & Startuplar
İzlenebilirlik: Değer Zincirinde Etkinliği Arttırmak
Güven ve Şeffaflık: Tüketicilerin Bilgi Talebine Ayak Uydurmak
Gıdanın Geleceğinde Yerelleşme
Gıda Tedarik Zincirinde Yeni Trendler: Kısa Değer Zincirleri
Covid-19 Sonrası Tüketici Davranışlarında 1 yıl
Yeni Normali Tanımlayan Trendler ve Tüketim Alışkanlıkları
Gıda Perakandeciliği Nereye Gidiyor: Tüketicinin Arayışı
Dijitalleşme ile Yaşanan Değişimler
Yeni Gıdalar, Alternatif Proteinler: Trend mi, Yıkıcı Değişim mi?
Beslenme Modellerini Çeşitlendirmek
Popüler Beslenme, Kişiselleştirilmiş Beslenme Modelleri
Gıda ve Sağlık İlişkisi
Yerel Gıdalara Dönüş
Bakan | T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI
Bakan Yardımcısı | T.C. TARIM ve ORMAN BAKANLIĞI
Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi | FAO
Genel Müdür | FOOD DRINK EUROPE
Yönetim Kurulu Başkanı | TÜGİS
CEO | ÜLKER
CPO | PALSGAARD A/S
Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı | SCHNEIDER ELECTRIC
Kurucu | CONSCIOUS IMPACT
İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Başkanı | BİM
Dondurma, İçecek & Gıda Kat. Sorumlu Başkan Yard. ve YK Üyesi | UNILEVER NAMETRUB
Kurucu & CEO | İSTEGELSİN
Genel Müdür | FERRERO FINDIK
Genel Müdür Yardımcısı | TAT
Başkan| SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
AB ve Dış İlişkiler GMY | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri | Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi
Satış ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı | AROMSA
CEO | CITY FARM
Yönetim Kurulu Üyesi | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Türkiye Temsilci Yardımcısı | BM GIDA VE TARIM ÖRGÜTÜ
Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü | METRO TÜRKİYE
CCO | IPSOS TÜRKİYE
Genel Sekreter | TÜGİS
Ar-Ge ve Kalite Direktörü | BALPARMAK
Başkan Yardımcısı | ECOCERT
Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi CMO | CARGILL
Borsalar Müdürü | TOBB
İş Sürekliliği, Uyumluluk ve Sürdürülebilirlik Genel Müdürü | YILDIZ HOLDING
Kurucu Ortak | FUTUREBRIGHT GROUP
Kalite Direktörü | AROMSA
Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret Direktörü | PINARONLINE
Genel Müdür | THE PACKHUB
Komili Pazarlama ve Ticari Pazarlama Lideri | BUNGE
Yönetim Kurulu Başkanı | HIDIRLIK TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ
İktisat Bölümü Öğretim Üyesi | DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Yönetim Kurulu Başkanı | EKOLOJİK TARIM ORGANİZASYONU DERNEĞİ
Yönetim Kurulu Başkanı | DÜNYA GAZETESİ
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı | BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ
Tüketici Araştırmaları Direktörü | NIELSENIQ
Philadelphia Temple Üniversitesi Profesörü | Competere.eu Başkanı
CEO | AYNES
Kamu İlişkileri Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü | HERBALIFE NUTRITION
DEİK Danimarka İş Konseyi Başkanı | YeniÇiftçi Platformu Kurucusu
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü | İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ
Gıda ve İlaç Segment Lideri | SCHNEIDER ELECTRIC
Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti | MEZURA
Program Sorumlusu | DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi | BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
Türkiye Direktörü | BÜYEM & UNSDSN
Ülke Müdürü | VITABIOTICS TÜRKİYE
Sağlık Bilimleri Fak. Beslenme ve Diyetetik Böl. Öğretim Görevlisi| İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ
Kıdemli Bankacı | EBRD
Ülke Koordinatörü | BM GÖNÜLLÜLERİ
Genel Yayın Yönetmeni | FORTUNE TÜRKİYE
CFO | ANADOLU ETAP
Pazar Geliştirme Müdürü – Avrupa | RSPO
Genel Müdür Yardımcısı | UNO
Genel Koordinatör | MÜMSAD
Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanı | T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
İnovasyon Danışmanı | QGROUP
Editör & Köşe Yazarı | DÜNYA GAZETESİ
Çalışma Grubu Başkanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU (SGP)
İktisat Profesörü | BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Türkiye Koordinatörü | UN SDSN
Danışma Kurulu Üyesi | YENİÇİFTÇİ PLATFORMU
Bağımsız Danışman / Sürdürülebilir Finans ve Yİ
Kurucu & Şef | OD URLA
Gurme Yazarı | HÜRRİYET GAZETESİ
EKOTÜRK
SUSTAINABLE BRANDS TÜRKİYE
MASTER OF CEREMONY
Çalışma Grubu Başkanı | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU (SGP)
Kurucu & CEO | G&T SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM VE ENERJİ
Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi | BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı | YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
Başkan Yardımcısı Ar&Ge EMEA | AMCOR
Genel Cerrahi Uzmanı
Kurucu & Eğitmen | İLETİŞİM VE İŞLETME BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Murat Sungur Bursa
Başkan, Sürdürülebilirlik Akademisi
Kaan Sidar
Genel Sekreter, TÜGİS
Viorel Gutu
Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi, FAO
Dr. Bekir Pakdemirli
Bakan, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Ahmet Volkan Güngören
AB ve Dış İlişkiler GMY, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Dr. Ayşegül Selışık
Türkiye Temsilci Yardımcısı, BM Gıda ve Tarım Örgütü
Nil Memişoğlu
Ülke Koordinatörü, BM Gönüllüleri
Toker Ergüder
Program Sorumlusu, Dünya Sağlık Örgütü
Ahu Orakçıoğlu
Ekotürk
Mete Buyurgan
CEO, Ülker
Şule Laleli
Genel Yayın Yönetmeni, Fortune Türkiye
Özgür Kölükfakı
Dondurma, İçecek & Gıda Kat. Sorumlu Başkan Yard. ve YK Üyesi, Unilever NAMETRUB
Şule Laleli
Genel Yayın Yönetmeni, Fortune Türkiye
Mella Frewen
Genel Müdür, Food Drink Europe
Didem Eryar Ünlü
Editör & Köşe Yazarı, Dünya Gazetesi
Pia Brinkmann Madsen
CPO, Palsgaard A/S
Özgür Demirci
Satış ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Aromsa
Nazlı Arıkan
Kıdemli Bankacı, EBRD
Cenk Göksan
Bağımsız Danışman / Sürdürülebilir Finans ve Yİ
Sedat Yıldırım
Kurucu & CEO, İstegelsin
Ceyhan Demiray
E-Ticaret Paneli Yöneticisi, İpsos
Semra Sevinç
Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
Muhterem Çaylı
Gıda ve İlaç Segment Lideri, Schneider Electric
Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu
Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı, Yaşar Üniversitesi
Bahar Özay
Türkiye Koordinatörü, UN SDSN
Murat Hocalar
CEO, Aynes
Samet Serttaş
Kamu İlişkileri Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü, Herbalife Nutrition
Ali Gökçelik
Kurucu & CEO, G&T Sürdürülebilir Yaşam ve Enerji
Doç. Dr. Çiğdem Nas
İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Sekreteri / Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi
Dr. Bülent Sönmez
Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Doç. Dr. Sevil Acar
Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi, Boğaziçi Üniversitesi
Prof. Dr. Murat Aksoy
Genel Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Ali Atıf Bir
Kurucu & Eğitmen İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü
Ebru Akdağ
Genel Koordinatör, MÜMSAD
Emrah İnce
DEİK Danimarka İş Konseyi Başkanı, YeniÇiftçi Platformu Kurucusu
Ferhat Demir
İnovasyon Danışmanı, QGroup
Ayşe Ölmez
Danışma Kurulu Üyesi, YeniÇiftçi Platformu
Prof. Dr. Nezih Hekim
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı, Biruni Üniversitesi
Gülnur Uluğ
Çalışma Grubu Başkanı, Sürdürülebilir Gıda Platformu (SGP)
Ayşe Ayşin Işıkgece
Bakan Yardımcısı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Galip Aykaç
İcra Kurulu Üyesi,Operasyon Başkanı, BİM
Bora Tuncer
Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı, Schneider Electric
Hakan Güldağ
Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Gazetesi
Bamsi Akın
Genel Müdür, Ferrero Fındık
Hakan Turan
Genel Müdür Yardımcısı, Tat
Emrah İnce
DEİK Danimarka İş Konseyi Başkanı, YeniÇiftçi Platformu Kurucusu
Selman Ayaz
Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Necdet Buzbaş
Yönetim Kurulu Başkanı, TÜGİS
Tülay Özel
Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü, Metro Türkiye
Osman Sezener
Kurucu & Şef, OD Urla
Semra Sevinç
Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
Yiğit Ateş
Borsalar Müdürü, TOBB
Dr. Emel Damarlı
Ar-Ge ve Kalite Direktörü, Balparmak
Prof. Dr. Yaşar Uysal
İktisat Bölümü Öğretim Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi
Dr. Tamer Atabarut
Türkiye Direktörü, UN SDSN Türkiye
Neptün Soyer
Yönetim Kurulu Başkanı, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
Dilek Özgen Kılıçarslan
Kalite Direktörü, Aromsa
Prof. Dr. Birol Saygı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi, Bahçeşehir Üniversitesi
Alyson Greenhalgh-Ball
Founder, Conscious Impact
Nihan Bağrul
İş Sürekliliği, Uyumluluk ve Sürdürülebilirlik Genel Müdürü, Yıldız Holding
Pınar Nokay
Komili Pazarlama ve Ticari Pazarlama Lideri, Bunge
Dilara Koçak
Beslenme Uzmanı & Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti, Mezura
Cem Beysel
Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi CMO, Cargill
Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik
Dijital Dönüşüm ve E-Ticaret Direktörü, PınarOnline
Nur Serenli
Tüketici Araştırmaları Direktörü, NielsenIQ
Aysun Şabanlı
Sustainable Brands Turkey
Akan Abdula
Kurucu Ortak, FutureBright Group
Aysun Şabanlı
Sustainable Brands Turkey
Paul Jenkins
Genel Müdür, The PackHub
Noemi Bertolino
Başkan Yardımcısı Ar&Ge EMEA, Amcor
Roza Altın
Çalışma Grubu Başkanı, Sürdürülebilir Gıda Platformu (SGP)
Prof. Dr. Tanju Besler
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, İstanbul Kent Üniversitesi
Uzm. Ecz. Ayşen Dinçer
Ülke Müdürü, Vitabiotics Türkiye
Ebru Erke
Gurme Yazarı, Hürriyet Gazetesi
Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez
Sağlık Bilimleri Fak. Beslenme ve Diyetetik Böl. Öğretim Görevlisi, İstinye Üniversitesi
Handan Eren
CFO, Anadolu Etap
Evin Pehlivanlı
Deputy CEO, UNO
Prof. Dr. Gökhan Özertan
İktisat Profesörü, Boğaziçi Üniversitesi
Prof. Dr. Uygun Aksoy
Yönetim Kurulu Başkanı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği
Michel Reynaud
Başkan Yardımcısı, Ecocert
Ayhan Sümerli
CEO, City Farm
Prof. Pietro Paganini
Philadelphia Temple Üniversitesi Profesörü, Competere.eu Başkanı
Francesca Morgante
Pazar Geliştirme Müdürü – Avrupa, RSPO
Ebru Akdağ
Genel Koordinatör, MÜMSAD
Gıda sektöründe değişim için iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar Sürdürülebilir Gıda Zirvesi ile bir araya geliyor.
Gıda sektöründe “sorumlu üretim – sorumlu tüketim” için lider markalar çalışıyor!
Sizleri, Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye olarak bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz
© 2021 Sürdürülebilirlik Akademisi. Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kullanımı yasal takip konusudur.