Küresel gıda sistemi, beslemenin yanı sıra insan sağlığı, kültür ve üretkenlik gibi pek çok konuda da güçlü bir rol oynuyor; tüm insanları, geçmiş ve gelecek nesilleri birbirine bağlıyor.
Dünya’da yaşanan beklenmedik olayların etkisi ile süregelen gıda sistemi zorlayıcı dönemler geçirdi. Küresel gıda krizi, iklim değişikliği, ekonomik dalgalanmalar, savaş, kaynakların bilinçsizce kullanılışı ve ormansızlaşma, Covid 19’un tedarik zincirlerinin kusurlarını ve kırılganlığını ortaya çıkarması gibi birçok sarsıcı olay mevcut gıda sisteminin tekrar ele alınması gerektiğini ortaya koydu. Öte yandan mevcut bu tehditler; hem insan hem de gezegen sağlığını koruyan gıda teknolojisi inovasyonları ile gıda sisteminin yeniden şekillenmesine ve yeşil dönüşümüne, yeni gıda kaynak taleplerinin oluşmasına ve herkes için adil beslenmenin sağlanmasına da olanak sunuyor.
Gıdanın dünyayı ve insanları birleştirici gücü düşünüldüğünde, beslenmenin fonksiyonel, alternatif gıdalara evrildiği, çoklu duyusal deneyimin ön plana çıktığı ve daha iyi gıdaya ulaşım talebinin arttığı bu dönemde sektörün de bu yönde yanıtlar araması gerekiyor. Bireyden topluma herkes için adil beslenmeye doğru geleceğe değer odaklı bir şekilde yön veren; şeffaf, yenilikçi çözümler ile sektörün dönüşümünü hedefleyen gıda markalarına hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var.
2022 yılında artık taahhütlerin dayanıklı sistemler için eyleme geçme yılı, sözler verildi şimdi birlikte çalışarak somut etkileri görme zamanı! İklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik küresel yol haritalarına katkıda bulunmak için mevcut, yeni ve yenilikçi yolları ele alarak çevreye duyarlı çözümler belirlemek ve dayanıklı, esnek, hesap verebilir ve adil küresel gıda sistemleri oluşturmak için birlikte cesur adımlar ile harekete geçme vakti!
8. yılında Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, tüm dünyanın yaşadığı sert değişimlerle küresel gıda endüstrisinin mevcut durumunu ele alarak gıda sistemlerini tüketicilerin, üreticilerin ve gezegenin yararına dönüştüren küresel taahhütleri ve eylemlerin geliştirilmesinde yol haritalarını, dönüşüm fırsatlarını, oluşabilecek risk ve engelleri ve çözüm önerilerini konuşacak.
Tüm paydaşlar, Dünya Gıda Günü Buluşmasında, bugünün ve geleceğin insanlığını ve dünyasını olumlu yönde dönüştürebilmek yolunda birlikte hareketin temel olduğu bilinciyle küresel gıda sistemlerinin dönüşümüne katkıda bulunacak kilit eylemleri belirlemek için bir araya geliyor.
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANI
Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi | FAO
Yönetim Kurulu Başkanı | YILDIZ HOLDİNG
Genel Müdür | FOOD DRINK EUROPE
Yönetici Ortağı| ZINTINUS
Sürdürülebilir Değer Zinciri Koordinatörü | WAGENINGEN UNIVERSITY AND RESEARCH
Bitkisel Üretim Genel Müdürü | T. C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Genel Müdür | AROMSA
Kurucu Ortak & CEO | PRODUCERS TRUST
Genel Müdür| PALSGAARD
Ülke Müdürü | SCHNEIDER ELECTRIC
Büyüme ve İnovasyon Başkan Yardımcısı | HOWGOOD
Başkan | SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
Genel Sekreter | TÜGİS
Genel Müdür | FERRERO FINDIK
CEO | TAT
Eski Bakan Yardımcısı | T. C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Başkan | PAGEV
Başkan Yardımcısı | TÜBİTAK
Big Chefs Kurucu Ortağı | TURYID BAŞKAN YARDIMCISI
CEO | METRO TÜRKİYE
Genel Müdür | TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB)
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri
Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü | YAŞAR HOLDİNG
Genel Müdür | MERIEUX NUTRISCIENCES TURKEY
Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan’ın Kurumsal İlişkilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi | CARGILL
Kurumsal Strateji, İş Geliştirme ve M&A Başkanı |YILDIZ HOLDİNG
YK Üyesi| SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK AKADEMİSİ
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu | TTGV Teknoloji Elçisi
Kıdemli Tarım Finansmanı Danışmanı | Dünya Bankası
CCO | IPSOS TURKEY
Genel Yayın Yönetmeni| FORTUNE TÜRKİYE
Tedarik Zinciri Direktörü
| AK GIDA-İÇİM SÜT
Başkan | ETÜDER
Kurucu | EDİT MEDYA
Kurucu Ortak | PİKS
Genel Müdür | RIVULIS
Başkan | GIDA GÜVENLİĞİ DERNEĞİ
Ar-Ge ve Kalite Direktörü | BALPARMAK
İç Denetçi
Bağımsız Danışman / Sürdürülebilir Finans ve Yİ
Genel Sekreter Danışmanı | TTGV
Müdür | BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ
Sürdürülebilir Ambalaj Geliştirme Başkanı | HUHTAMAKİ
Bölüm Müdürü | TÜRKİYE İŞ BANKASI
İstanbul Teknik Üniversitesi
Yönetim Kurulu Üyesi, CEO Vekili | UNO
Kurucu Ortak & CEO | HARGOL FOODTECH
Endüstriyel Otomasyon VP | SCHNEIDER ELECTRIC
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi | İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ
Genel Müdür | TASARIM ÜSSÜ
Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü | MİGROS
Akkomarka YK Üyesi | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi | TÜRKİYE İNOVASYON HAREKETİ KURUCUSU
Eker Pazarlama Müdürü | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA PLATFORMU
Genel Müdür | ORYA ORGANİK YAŞAM VE GIDA AŞ
Güneydoğu Avrupa Devlet İşleri Direktörü | HERBALIFE
Business Development | S&P GLOBAL
Kurucu Ortak |ALTENSİS
Yönetim Kurulu Başkanı, Üretici | O2 ORGANİK TARIM LTD.
Yönetim Kurulu Başkanı | ETO
Şef, Sosyal Girişimci
Yönetim Kurulu Başkanı | TÜYİD
Ülke Müdürü | NOMUPAY TÜRKİYE
Başkan | BUSINESS AT OECD BIAC TARIM VE GIDA KOMİTESİ
Dekan Yardımcısı | YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ
Kurumsal İlişkiler Koordinatörü | SÜTAŞ
Kurucu Ortak & CEO | DOKTAR
Uzman Diyetisyen
Şef | FIREROOM & ZEKİYE SAHİBİ
Uzman Diyetisyen & Öğretim Görevlisi & Beslenme Yazarı & Genel Yayın Yönetmeni
Kurucu | DUDETABLE
Pazarlama ve Ticaret Direktörü | EKER
Kurucu Ortak | FORMEO DOYA DOYA YAŞAM
İletişim ve İş Geliştirme Direktörü | MURATBEY
Kurucu Ortak & CEO | BİFTEK.CO
RONAY’S DELİ CHEF PARTNER
Yemek Kültürü Araştırmacısı & Yazarı
Genel Sekreter Yardımcısı | DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI
Klinik Diyetisyen & Gastronomi Uzmanı
VP | SUSTAINABLE BRANDS TURKEY
Kurucu Ortak ve CEO | KÖK PROJEKT
Kurucu & Eğitmen | İLETİŞİM VE İŞLETME BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Kurucu Ortak | FOODBACK
Kurucu Şef| SANAYİ BAHÇE
Executive Şef | W OTEL
Kurucu ve CEO | KYBELE’S GARDEN
Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu | BRIDGESOFT
Yönetim Kurulu Başkanı | UPTECHLABS
MASTER OF CEREMONY
Fairmont Quasar Istanbul & Canlı Yayın
Murat Sungur Bursa
Başkan, Sürdürülebilirlik Akademisi
Kaan Sidar
Genel Sekreter, TÜGİS
Viorel Gutu
Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi, FAO (Online Katılım)
Prof. Dr. Vahit Kirişçi
T.C. Tarım ve Orman Bakanı (Online Katılım)
Ali Ülker
YK Başkanı, Yıldız Holding
Prof. Dr. Ali Atıf Bir
Kurucu&Eğitmen, İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü
Murat Yasa
Genel Müdür, Aromsa
Fezal Okur Eskil
Kurumsal Strateji, İş Geliştirme ve M&A Başkanı, Yıldız Holding
Cengiz Altop
Genel Müdür, Palsgaard Türkiye
Şule Laleli
Genel Yayın Yönetmeni, Fortune Türkiye
Sinem Türüng
Genel Müdür, Metro Türkiye
Bamsi Akın
Genel Müdür, Ferrero Fındık
İsmail Yamangil
Ülke Müdürü, Schneider Electric Türkiye
Sabahnur Demirci
Genel Müdür, Merieux Nutrisciences Türkiye
Cüneyt Toros
Kurucu, Edit Medya
Ayşe Ayşin Işıkgece
Eski Bakan Yardımcısı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Yasemin Özen Gürelli
Chief Client Officer, Ipsos
Semra Sevinç
Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
Mehmet Emekli
Kurucu Ortak, Piks
Arzu Kaymanlı Örsel
Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan’ın Kurumsal İlişkilerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi, Cargill
Evin Pehlivanlı
Deputy CEO, UNO
Dr. Emel Damarlı
Ar-Ge ve Kalite Direktörü, Balparmak
Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV Teknoloji Elçisi
Levent Özcan
Tedarik Zinciri Direktörü, Akgıda-İçim Süt
Dr.Emre Ilıcalı
Kurucu Ortak, Altensis
Semra Sevinç
Yönetim Kurulu Üyesi, Sürdürülebilirlik Akademisi
Melih Şahinöz
Yönetim Kurulu Başkanı, ETÜDER
Samim Saner
Yönetim Kurulu Başkanı, Gıda Güvenliği Derneği
Gamze Cizreli
Başkan Yardımcısı, TURYİD
Hasan Yeşilyurt
Akkomarka YK Üyesi, Sürdürülebilir Gıda Platformu
Prof. Dr. Birol Saygı
İstanbul Topkapı Üniversitesi
Şafak Erten
Executive Şef, W Otel
Doğuş Şahin
Kurucu Şef, Sanayi Bahçe
Ali Ronay
Ronay’s Deli Chef Partner
Funda İnansal
Kurucu, Dudetable
Online Zirve / Salon A
Dirk Jacobs
Director General, FoodDrinkEurope
Evren Albaş
CEO, TAT
Melis Arıs
Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü, Yaşar Holding
Şule Laleli
Genel Yayın Yönetmeni, Fortune Türkiye
Kerem Barlak
Endüstriyel Otomasyon VP, Schneider Electric
Olaf Koch
Partner, Zintinus
Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil Başkan Yardımcısı, TÜBİTAK
Ali Kıralı
Genel Müdür, TÜRİB
Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV Teknoloji Elçisi
Konstantin Potapov
Business Development, S&P GLOBAL
Aslı Selçuk
Yönetim Kurulu Başkanı, Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD)
Kerem Akıner
Bölüm Müdürü, Türkiye İş Bankası
Cenk Göksan
Bağımsız Danışman, Sürdürülebilir Finans ve Yatırımcı İlişkileri
Dr. Mehmet Hasdemir
Bitkisel Üretim Genel Müdürü, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
Koen Boone
Managing Director Europe, The Sustainability Consortium
Bora Sürmeli
Kıdemli Tarım Finansmanı Danışmanı, Dünya Bankası
Kerim Üstün
İç Denetçi
Cenk Göksan
Bağımsız Danışman, Sürdürülebilir Finans ve Yatırımcı İlişkileri
Dr. Nevzat Birişik
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri
Dr. Tamer Atabarut
Müdür, BÜYEM
Dr. Betül Türel Erbay Sürdürülebilir Ambalaj Geliştirme Başkanı, Huhtamaki
Yavuz Eroğlu
Başkan, PAGEV
Gamze Güven
Genel Müdür, Tasarım Üssü
Ergi Şener
Ülke Müdürü, NomuPay
Hazer Amani
Şef, Fireroom & Zekiye Sahibi
Aysun Şabanlı
Sustainable Brands Turkey
Keith Agoada
CEO and co-founder, Producers Trust
Prof Dr. Uygun Aksoy
Yönetim Kurulu Başkanı, ETO ( Ekolojik Tarım Organizasyonu )
Osman Çetin
O2 Organik Tarım Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı | Üretici
Ayhan Sümerli
Genel Müdür, Orya Organik Yaşam ve Gıda AŞ
D. Ferhat Demir
Türkiye İnovasyon Hareketi Kurucusu
Evren Bükülmez
Genel Sekreter Danışmanı, TTGV
Arkın Demir
Genel Müdür – Güney ve Orta Amerika İş Birimi, Rivulis
Kerem Erikçi
CEO, Biftek.co
Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu Kurucusu, TTGV Teknoloji Elçisi
Online Zirve / Salon B
Prof. Dr. Beraat Özçelik
İstanbul Teknik Üniversitesi
Samet Serttaş
Güneydoğu Avrupa Devlet İşleri Direktörü, Herbalife Nutrition
Uzm. Dyt. Aslı İçingür
Klinik Diyetisyen & Gastronomi Uzmanı
Dr. Hülya Günay
Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü, Migros
Çağdaş Savaşan
Pazarlama ve Ticaret Direktörü, Eker
Gülnur Uluğ
İletişim ve İş Geliştirme Direktörü, Muratbey
Fatma Can Sağlık
Kurumsal İlişkiler Koordinatörü, Sütaş
Tanzer Bilgen
Kurucu Ortak & CEO, Doktar
Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel
Dekan Yardımcısı, Yaşar Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
Metin Akman
Başkan, Business at OECD BIAC Tarım ve Gıda Komitesi
Dror Tamir
Kurucu Ortak ve CEO, Hargol FoodTech
Uzm. Dyt. Taylan Kümeli
Uzman Diyetisyen
Dyt. Elvan Odabaşı
Kurucu Ortak, Formeo Doya Doya Yaşam
Uzm. Dyt. Selahattin Dönmez
Uzman Diyetisyen & Öğretim Görevlisi & Beslenme Yazarı & Genel Yayın Yönetmeni
Ebru Baybara Demir
Sosyal Girişimci & Şef
Nilhan Aras
Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazarı/ Konuşmacı, Moderatör
Meryem Özdemir Ok
Genel Sekreter Yardımcısı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası
Mert Kalaycı
Yönetim Kurulu Başkanı, UpTechLabs
Berkay Koçak
Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı, Bridgesoft
Aygen Savaş Alkan
Kurucu & CEO, Kybele’s Garden
Tuğçe Ergun Cireli
Kurucu Ortak, Foodback
Semi Hakim
Kurucu Ortak & CEO, Kök Projekt
Özge Kiraz
Sürdürülebilir Gıda Platformu, Eker Pazarlama Müdürü
Gıda sektöründe değişim için iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından ulusal ve uluslararası uzmanlar Sürdürülebilir Gıda Zirvesi ile bir araya geliyor
Gıda sektöründe “sorumlu üretim – sorumlu tüketim” için lider markalar çalışıyor!
Sizleri, Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye olarak bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz
© 2022 Sürdürülebilirlik Akademisi. Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kullanımı yasal takip konusudur.