Dünya nüfus artışı ve hızlı sanayileşme gezegenimiz kaynakları üzerinde önemli baskılar oluşturuyor. Şehirlere kayan nüfusun yeterli beslenebilmesi için 2050 yılında gıda üretiminin %60 oranında arttırılması gerekiyor. Türkiye’de sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, biyo-çeşitlilik, su, gıda, kaynak yönetimi, gıda güvenliği, gıdaya erişim ve gıda alışkanlıkları gibi tehditler ve ihtiyaçların sonucu olarak 2015 yılında Sürdürülebilirlik Akademisi ve Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) öncülüğünde Sürdürülebilir Gıda Platformu (SGP) bildirgesi yayınlanmıştır.
Sürdürülebilir Gıda Platformu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ve Türkiye 11. Kalkınma Planı’nı da sahiplenerek “Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir gıda” ilkesi doğrultusunda sürdürülebilir gıda ile ilgili konularda bütüncül bir yaklaşımla çalışmalar yaparak, hızla endüstriyelleşen ve küreselleşen gıda sektörünün, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelişim modeli geliştirmesine yön vermek için çalışmalar yapacaktır. Bugün değilse ne zaman? Sizleri, Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye olarak bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz.
Sizleri, Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye olarak bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz
Sürdürülebilir Gıda Platformu’nun (SGP) amacı, günümüz ve gelecek nesiller için sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir gıda sistemleri değişim ve dönüşümünü hızlandırmak için çalışmaktır.
Platform, gıda sektöründe doğrudan ya da dolaylı çalışmalar yapan, Ulusal ve uluslararası kuruluşlar, markalar, Kâr amacı gütmeyen şirket ve girişimler, Sivil toplum kuruluşları, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, gibi tüm paydaşlar ile işbirlikleri geliştirir.
Ipsos Türkiye iş birliği ile gerçekleştirilen Türkiye Sürdürülebilir Gıda Platformu Şeffaflık ve İzlenebilirlik Tüketici Araştırması 2022 çarpıcı veriler ortaya koyuyor
Araştırma raporuna erişmek için bizimle iletişime geçin!
Kurumsal üyelik için aşağıdaki ön başvuru formunu doldurarak talebinizi bize iletebilirsiniz