Gıda Sektöründe Kurumsal Sürdürülebilirlik / SDG ve Gıda Sektörü Eğitimi

Giriş

Bugünün iş dünyasında, fırsatları değerlendirerek ekonomik, çevresel ve sosyal gelişmelerden kaynaklanan riskleri yöneterek uzun vadeli hissedar değeri yaratmak iş başarısını getirmektedir. Gıda sektörü kurumlarının da sürdürülebilir olması için faaliyetlerini bu hedeflere uygun olarak tanımlamalı ve iş modellerini bu şekilde değiştirmeli ve geliştirmelidir.

Amaç

Eğitimin amacı, gıda sektörünün karşı karşıya olduğu sosyal ve çevresel konular ekseninde kurumları geleceğe hazırlamak ve sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmaktır. Sürdürülebilirlik stratejisinin kurum içinde yaygınlaşması ve tüm değer zincirinde etkin uygulanması hedefleri doğrultusunda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA) gıda sektöründe etkinleştirilmesi sağlanmaktadır.

Programın İçeriği

  • Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sürdürülebilirliğin Tanımı
  • Kurumsal Sürdürülebilirliğin Önemi
  • Gıda Sektöründe Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejisinin Oluşumu
  • Kurumsal Sürdürülebilirlik Stratejisinin Yönetimi
  • Markanız Yarının Tüketici Beklentilerini Karşılamaya Hazır Mı?
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Gıda Sektörü
  • İyi Uygulamalar
  • Grup Çalışmaları

Programın Toplam Süresi

4 Saat

Katılımcı Sayısı

En az 10, en fazla 15 kişi ile gerçekleşmektedir

Katılımcı Profili

Gıda sektörü kurumlarında çalışanlar ve bilgi sahibi olmak isteyen ve yol haritası oluşturmak isteyen bireyler bu eğitime katılabilirler. Konunun hassasiyetine önem veren ve kurumunda farklılık yaratmak isteyen tüm çalışanlar için uygun bir eğitimdir