fbpx
banner

Sürdürülebilir Gıda Ödülleri, sürdürülebilir gıda sistemlerinin oluşmasına olanak sağlayan kurumları ve çalışmaları öne çıkararak geniş kitlelere ulaştırmayı; iyi uygulamaları arttırmayı ve değişimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Sürdürülebililir Gıda Ödülleri Ödül Töreni Şubat 2023'te Gerçekleşiyor. Detaylar için Takipte Kalın!

Sürdürülebilir gıda
 erişilebilir  ekonomik  olarak  adil  ve  uygun   yüksek  besin  değerlerine  sahip   şeffaf, izlenebilir  ve  sorumlu  pozitif  çevresel  etki  yaklaşımı  ile  üretilen   biyolojik çeşitliliği  koruyan 
gıda olarak tanımlanır

Sürdürülebilir Gıda Ödülleri’nin, geleceğin doğru gıda sistemlerini hedefleyen birçok yenilikçi çalışmanın ortaya çıkmasına ilham ve yön vermesi dileğiyle!

BAŞVURULAR SONA ERMİŞTİR!

KATEGORİLER

İnovasyon

Sürdürülebilir gıda tanımı kapsamında çevresel ve/veya sosyal etki açısından sürdürülebilir bir fark yaratan, yenilikçi, ekonomik, minimum çevresel etki oluşturan bileşenler ve ürünler bu kategoride değerlendirilir.

Alt Kategoriler

  1. Ürün
  2.  Bileşen

Tedarik Zinciri

Doğru ve verimli bir tedarik zinciri işleyişi, sürdürülebilir gıdaya ulaşmada önemli rol oynamaktadır. Sağlıklı, sürdürülebilir, yerel gıda hedefiyle uçtan uca değer zinciri bakış açısıyla tüm aşamalarda değer yaratmayı, tedarikçi bağlılığını, şeffaf, izlenebilir ve sorumlu üretim anlayışı ile daha verimli gıda üretimini ve dağıtımını sağlamaya yönelik, yenilikçi, sürekli iyileştirici ve geliştirici çalışmalar değerlendirilir. Ayrıca ekonomik ve dış etkilere karşı dirençli bir çalışma olması beklenmektedir.

Alt Kategoriler

  1. Tarım
  2. Şeffaflık & İzlenebilirlik
  3. Lojistik

Atık Yönetimi

Gıda üretimi ve sonrasında ürün olarak değerlendirilemeyen kısımlar gıda atıkları olarak tanımlanmaktadır. Gıda atıklarını kaynağında, üretimde, tedarikte, satış noktalarında ve tüketici tarafında azaltıma yönelik özgün, yenilikçi, ölçülebilir sonuçlar veren çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.

*Belediyeler bu kategoriye başvurabilmektedir.

Gıda Ambalajı

Sürdürülebilir ambalaj, üretiminde ve sonrasında minimum çevresel etkiye sahip, kolay dönüştürülebilen ya da dönüştürülmüş materyallerden yapılan, yenilenebilir, uygun maliyetli, temiz enerji ile elde edilen aynı zamanda uygulanabilir ve dayanıklı ambalaj olarak tanımlanır. Bu tanım kapsamında gıda ambalajlarında tasarım, yöntem, malzeme açısından geliştirilen çalışmalar değerlendirilir.

Pazarlama & İletişim

Sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaya doğru bir geçişin sağlanması, kurumlar tarafından oluşturulacak kamuoyu bilinci gelişimi ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması faaliyetleri ile mümkün olabilir. Bu amaç doğrultusunda örnek oluşturan, doğru ve etkili bir biçimde teşvik edici davranış değişikliği hedefleyen sorumlu pazarlama stratejileri, kurum içi ve dışı iletişim çalışmaları bu kategoride değerlendirilir.

*Belediyeler bu kategoriye başvurabilmektedir.

İş Birliği

Sürdürülebilir gıda sistemlerine doğru dönüşüm potansiyelini arttırmak; bütüncül bakış açısı ve ortak bir stratejik yaklaşım ile birden fazla kurum arasında gerçekleştirilen kararlı, uzun vadeli iş birlikleri ile sağlanabilir. Sürdürülebilir gıdaya ulaşım ve teşvik yolunda ortak bir değer yaratma amacıyla farklı kurumların kolektif hareket etmesi ile oluşturulan ilham verici, özgün çalışmalar bu kategoride değerlendirilir.

*Belediyeler bu kategoriye başvurabilmektedir.

JÜRİ

Prof. Dr. Uygun Aksoy
Ege Üniversitesi

Prof. Dr. Hami Alpas
Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Dr. Tamer Atabarut
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

Prof. Dr. Murat Baş
Acıbadem Üniversitesi

Murat Sungur Bursa
Sürdürülebilirlik Akademisi

Ayşe Ayşin Işıkgece
Tanışık Danışmanlık

Necdet Buzbaş
Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası

Prof. Dr. Yeşim Ekinci
Yeditepe Üniversitesi

Alev Gökçe
Sustainable Brands Turkey

Prof. Dr. Gürbüz Güneş
İstanbul Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven
İstanbul Teknik Üniversitesi

Nihal Bursa
Türk Mutfağı Derneği

Emrah İnce
YeniÇiftçi Platformu

Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu
Yaşar Üniversitesi

Sevinç Onay
Sürdürülebilirlik Akademisi

Prof. Dr. Beraat Özçelik
İstanbul Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Birol Saygı
İstanbul Topkapı Üniversitesi

Semra Sevinç
Sürdürülebilirlik Akademisi / Sustainable Brands Turkey

Aylin Öney Tan
Mimar, Yemek Kütürü Yazarı, Bağımsız Araştırmacı

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş
Maltepe Üniversitesi

Prof. Dr. Remziye Yılmaz
Hacettepe Üniversitesi

BAŞVURU KOŞULLARI

Kimler Başvurabilir? 

Sürdürülebilir Gıda Ödülleri’ne  

başvurabilir

*Belediyeler ve kamu kuruluşları; sadece Atık Yönetimi, Pazarlama & İletişim ve İş Birliği kategorilerine başvurabilirler.

Başvuru Takvimi

Takvim

Başvuru Ücretleri

 
Kriter Başvuru Bedeli 
Büyük Ölçekli İşletme

6250 TL + KDV (%20)

KOBİ, Belediye

5000 TL + KDV (%20)

Startup 3000 TL + KDV (%20)

KATILIM KOŞULLARI VE SIKÇA SORULAN SORULAR

TÜRKİYE'NİN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Birbirinden değerli projeler arasından kazananlar, bu sene ilk kez gerçekleştirilen görkemli ödül töreninde açıklandı. 6 kategoride 14 ödül sahiplerini bulurken, tüm paydaşlarımız ile birlikte bu heyecanı hissetmekten büyük mutluluk duyduk.

 

Türkiye’de ilk sürdürülebilir gıda hedefi ile örnek lider kurumları arasında yer alarak diğer kuruluşlara model teşkil edecek çalışmalar ile ödül alan kurum ve projeler;

GIDA ATIK YÖNETİMİ

KEREVİTAŞ – Topraktan Tabağa Sıfır Gıda Kaybı (Büyük Ölçekli)

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ – Nesilden Nesile Gıda Mirası (Belediye)

FAZLA – Teknoloji Tabanlı Bütünsel Gıda Atık Yönetim Servisi (KOBİ)

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA TEDARİK ZİNCİRİ

ÜLKER BİSKÜVİ – Aliağa Bisküvilik Buğday Projesi

 

 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA AMBALAJI

UNMAŞ – OXO-BİOÇÖZÜNÜR EKMEK AMBALAJI

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA İÇİN İŞ BİRLİĞİ

PINAR SÜT – Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde

DİVAN – Fazla Gıda Akıllı Tartı Sistem Projesi

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA İLETİŞİMİ

BALPARMAK – Dünyada gıda sektöründe bir ilk olan Priospot uygulaması ile balın izlenebilirliğinin sağlanması (Büyük ölçekli)

İSTANBUL HALK EKMEK – Öğrencileri Ekmek Üretimi ile Tanıştırma (Belediye)

 

GIDADA İNOVASYON

DÖHLER – Ülkemizde Tarımı Yapılan Nohuttan Püre, Nohut Unu ve Yumurta Akı İkamesi Üretimi (Sürdürülebilir Gıda Ürünü-Büyük Ölçekli)

PİKS – Topraksız Tarım (Sürdürülebilir Gıda Ürünü-KOBİ)

MALTY – İleri Dönüşüm Doymalıklar (Sürdürülebilir Gıda Ürünü-Start-up)

AK GIDA – İÇİM SÜT – İçim Devam Sütü Ürününde Alg Kaynaklı DHA Kullanımı Projesi (Sürdürülebilir Gıda Bileşeni-Büyük Ölçekli)

SBS BİLİMSEL BİO ÇÖZÜMLER – BEE’O Propolis Suda Çözünebilir Damla (Sürdürülebilir Gıda Bileşeni-KOBİ)

 

 

 

Ödül Takvim i

İLETİŞİM

















*Bu iletişim formunu doldurarak kişisel verilerinizin işlenmesine onam vermiş olursunuz.

BİRLİKTE İYİLEŞECEĞİZ

Gıda Atık Yönetimi
Sürdürülebilir Gıda Ambalajı Ve Gıda Ambalaj Atık Yönetimi
Sürdürülebilir Gıda İletişimi
Sürdürülebilir Gıda Tedarik Zinciri
Sürdürülebilir Gıda İçin İş Birliği

© 2022 Sürdürülebilirlik Akademisi. Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kullanımı yasal takip konusudur.