Günümüz ve gelecek nesiller için sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir gıda sistemleri değişim ve dönüşümünü hızlandırmak amacıyla kurulan Sürdürülebilir Gıda Platformu, 50’nin üzerinde gıda sektörü üyesi marka ile sürdürülebilir gıdanın geleceğini olumlu yönde destekleyen bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarına devam etmektedir. Hızla endüstriyelleşen ve küreselleşen gıda sektörünün sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelişim modeli geliştirmesine yön vermek için yapılan bu çalışmalar gezegenin, toplumun ve kurumların güncel ihtiyaçları da dikkate alınarak evrilmektedir.
Platform, gıda sektöründe doğrudan ya da dolaylı çalışmalar yapan, Ulusal ve uluslararası kuruluşlar, markalar, kâr amacı gütmeyen şirket ve girişimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, araştırma enstitüleri gibi paydaşlar ile iş birlikleri geliştirir.
Gıda sisteminin geleceğini şekillendiren yenilikleri, dünyanın dört bir yanındaki gıda işletmelerinin karşılaştığı fırsatları-engelleri ve engellere karşı olumlu değişim fırsatlarının nasıl benimsendiğini incelemek için EIT Food Topluluğu tarafından paylaşılan içgörülerde 2024 yılının en önemli 5 gıda trendi şu şekildedir:
Dünyada gıda sektörünün yer aldığı öncelikli ve güncel gelişmeleri kapsayan çalışma alanlarımız;