SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ 11 YAŞINDA!

Söylemden Eyleme Geçmek İçin Gıda Sektörünün Tüm Paydaşları Buluşuyor!

İklim krizi, su kıtlığı, biyolojik çeşitlilik kaybı ve derinleşen eşitsizlikler...

Gıda sistemleri artık sadece beslemiyor, aynı zamanda gezegenimizin kaderini şekillendiriyor.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, bu yıl 11. kez gıda sanayi, teknoloji, bilim, yatırım ve sivil toplumdan liderleri bir araya getiriyor. Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS işbirliği ile "Gıdanın Geleceği İçin" temasında, daha adil, dayanıklı ve sağlıklı bir gıda sistemi için fikirler, işbirlikleri ve inovasyon sahneye taşınıyor.

Rejeneratif tarımdan yapay zekaya, sorumlu tedarik zincirinden bütüncül beslenmeye kadar her başlıkta ilham veren örnekler, öncü stratejiler ve somut çözüm yolları sizleri bekliyor.

Gıda sanayi ve tedarikçilerinden, perakendecilerden ve gıda hizmeti devlerinden, startuplardan, yatırımcılardan ve sivil toplum kuruluşlarından tüm gıda dönüşüm liderleri, daha iyi bir geleceğe uyum sağlayan sektör için bir araya geliyor.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 2025

SİZİ NELER BEKLİYOR?

Ana kulvarlar ekseninde ön plana çıkan konuları sektörün liderlerinden dinleyecek, interaktif salonlarda samimi ve etkileşimli diyaloglara katılacak, yenilikçi ürün tadımlarının keyfini çıkaracak ve sektördeki heyecan verici girişimcilerle tanışacaksınız.

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 2025

ANA KONULAR

Rejeneratif Tarım
İklim Uyumlu & Doğa Pozitif Gıda Sistemleri
Renovasyondan İnovasyona
Döngüsel Ekonomi
Tedarik Zinciri Dönüşümü
Dijitalleşme & Yapay Zeka ve Teknoloji
Gıdada Ambalaj Dönüşümü
Sorumlu Perakende
Sürdürülebilir Finans
Beslenme ve Davranış Dönüşümü
Sosyal Refah ve Gıda
Horeca’da Gelecek

KONUŞMACILAR

Dr. Mehmet Mehdi Eker

Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı

T.C. Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi

Veronika Pountcheva

Yönetim Kurulu Üyesi

ISSB

Dr. Ersin Dilber

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

Özgür Kölükfakı

CEO

Ülker

Amparo de San José

Ağ ve İş Geliştirme Başkanı

EIT Food

Işınsu Kestelli

Yönetim Kurulu Başkanı

İzmir Ticaret Borsası

Can Aydemir

Genel Müdür

Döhler Türkiye

Murat Sungur Bursa

Başkan

Sürdürülebilirlik Akademisi

Kaan Sidar

Yönetim Kurulu Başkanı

TÜGİS

Melis Yasa

GMY ve İkinci Kuşak Temsilci

Aromsa

Cem Küçükcan

Genel Müdür

Danone Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya

Dr. Fatih Anıl

Yönetim Danışmanı & Öğretim Görevlisi

Prof. Dr. Senih Yazgan

Yönetim Kurulu Başkanı

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği

Bora Sürmeli

Tarım Ekonomisti

Dünya Bankası

Yavuz Eroğlu

Yönetim Kurulu Başkanı

PAGEV

Ayşin Işıkgece

Kurucu

Tanışık Danışmanlık

Prof. Dr. Yaşar Uysal

İktisat Bölümü

Dokuz Eylül Üniversitesi

Bahadır Açık

COO

Tiryaki Agro

Christian Hüttenhein

Yönetici Ortak

Pexus Ventures

Erol Özenbaş

Kıdemli Yatırımcı Bankacısı - Sürdürülebilir Yemek ve Gıda

EBRD

Özhan Nuri Özesenli

COO

Besler

Prof. Dr. Hami Alpas

Gıda Mühendisliği Bölümü

ODTÜ

Fatih Dedeoğlu

Ekonomist

T.C. İklim Değişikliği Başkanlığı

Cem Beysel

META Fonksiyonel Sistemler, Strateji ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü

Cargill Gıda

Prof. Dr. Nuri Azbar

Biyomühendislik Bölümü

Ege Üniversitesi

Veysel Memiş

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür

TAT Gıda

Prof. Dr. Nevzat Artık

Gıda Mühendisliği Bölümü

Ankara Üniversitesi

Semra Sevinç

Yönetim Kurulu Üyesi // Başkanı

Sürdürülebilirlik Akademisi // Sürdürülebilir Gıda Platformu

Emrah İnce

Yönetim Kurulu Üyesi

End.Müh.(MBA) Konfrut Tarım

Prof. Dr. Yeşim Ekinci

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı

Yeditepe Üniversitesi

Sinem Topçu

Genel Müdür

Merieux Nutrisciences

Dr. İsa Coşkun

Yönetim Kurulu Başkanı

SETBİR

Umut Yiğit

Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü

Türkiye İş Bankası

Prof. Dr. Beraat Özçelik

Gıda Mühendisliği Bölümü

İstanbul Teknik Üniversitesi

Caner Alpaslan

CMO

TAB Gıda

Dr. Samim Saner

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Gıda Güvenliği Derneği

Dr. Emel Damarlı

AR-GE ve Kalite Direktörü

Balparmak

Onur Ünlü

Yönetim Kurulu Başkanı

EYODER

İzlem Erdem

T. İş Bankası Emekli GMY, Baş Ekonomist ve Sürdürülebilirlik Lideri

Tülay Kahraman

Ar-Ge Direktörü

Uno

Dr. Tamer Atabarut

Yönetim Kurulu Üyesi

Sürdürülebilirlik Akademisi

Gülnur Uluğ

İletişim ve İş Geliştirme Direktörü

Muratbey

Aydın Acun

Yönetim Kurulu Başkanı

ABÜDER

Birol Uluşan

Kategori Müdürü & Coğrafi İşaretler Direktörü

Metro Türkiye

Melek Soklangıç Dinçer

Genel Müdür

Humm Organic

İlker Mehmet Sağlam

Genel Müdür

İmeceMobil

Roza Altın

Ambalaj Geliştirme Direktörü

Ülker

Tijen Ziyal

Kurucu / Dut Araştırmacısı

Immunflex

Özcan Türkoğlu

Kıdemli Program Koordinatörü

FAO

Dr. Betül Türel Erbay

İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Başkanı

Korozo Group

Ebru Koralı

Başkan Yardımcısı

TURYİD

Cem Ertal

Kurucu-Yönetici Ortak, ARGE

Topraq

Ali Yörük

Şirket Ortağı, Sürdürülebilirlik Hizmetleri Lideri

PwC

Gökçe Uysal Kürer

Pazarlama ve Kurumsal İleitşim Direktörü

Banvit BRF

Özer Ayhan

Teknik Genel Müdür Yardımcısı

Alarko Tarım

Anıl Ünlü

Sürdürülebilirlik, Çevre ve Enerji Müdürü

ETİ

Yasemin Mutlulu

Kıdemli Müşteri Yönetimi Direktörü

Ipsos Türkiye

Murat Gümüşel

Avrupa Enerji ve Sera Gazı (GHG) Strateji Müdürü

Barry Callebaut

Emine Seri

Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Müdürü

Pınar Et

Cenk Akyüz

Teknik Danışmanlık Direktörü

MEXT

Banu Arslanoba

Sürdürülebilirlik Lideri

Nestlé Türkiye

Cüneyt Toros

Kurucu

Edit Medya

Burcu Mutman Boran

Kurucu Ortak

Seem Turkey

Dr. Orhan Irmak

Kurucu

Orhan Irmak Tasarım

Tayfun Akusta

İSG, Çevre, Kalite Güvence ve Sürdürülebilirlik Grup Müdürü

CarrefourSA

Ebru Akdağ

Yönetim Kurulu Başkanı

BİTKİDEN

Furkan Mutluol

Proje ve İş Geliştirme Direktörü

Sürdürülebilirlik Akademisi

Nur Çelik

Sürdürülebilirlik Müdürü

Divan

Uzm. Dyt. Aslı İçingür

Sağlıklı Yaşam Danışmanı ve Stratejisti

Aslı İçingür Beslenme ve Diyet Merkezi

Bahar Okyar

CEO

Récolte'm

Dr. Aslı Zuluğ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Böl. Bşk. // Kurucusu

Özyeğin Üniv. // PACHA Natural Collagen

Can Kayacılar

Kurucu

Localvore Biyoteknoloji

Işıl Aytemur

Kurucu Ortak

Seem Turkey

Dr. Müge Kesici Baysoy

FABLE Koordinatörü

Prometheus İstanbul

Uzm. Dyt. Elvan Odabaşı

Geleceksel Beslenme ve Gıda Tasarımcısı

Formeo/Hitox

Banu Özkaya Yarbaş

Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Kalite Yönetim Sistemleri Yöneticisi

Duran Doğan

Dyt. Banu Belkıs Güner

Fonksiyonel Beslenme Uzmanı, Bağırsak Diyeti Kurucusu

Mine Ataman

Tarım Yazarı ve Fütürist

Baki Demir

Kurucu

Formex

Deniz Yüksel Konukoğlu

Kurucu

Ancient Greens

Ilgaz Gürsoy

Gazeteci, Yazar & Sürdürülebilirlik İletişimcisi

PROGRAM

09:30 - 09:35
11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi Açılış
09:40 - 10:10
11. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi Başlıyor!
10:15 - 10:30
Gıdanın Geleceği: Türkiye’de Sanayi, Strateji ve Sürdürülebilir Dönüşüm
10:30 - 11:00
Türkiye Gıda Sanayisine Stratejik Bakış: Zorluklar, Dönüşüm ve Potansiyel
11:00 - 11:20
Networking Arası
11:20 - 11:50
Toprağın Ötesinde: Gıda Sanayinde Rejeneratif Tarımla Değer Yaratmak
11:20 - 11:50
Gıdanın Geleceği, Türkiye'nin Su Gerçeği: Tarımda ve Sanayide Akılcı Su Yönetimi
11:20 - 11:50
Birlikte Üret, Birlikte Dönüştür: Kooperatifler Gıda Sisteminin Dönüşüm Anahtarı Olabilir mi?
11:50 - 12:20
Gıda Ekosistemlerini Güçlendirmek: İnovasyon ve Fayda Odağında İlerlemek
11:55 - 12:25
Eylemdeki Dijitalleşme ve Yapay Zeka: Gıda Ekosistemini Yeniden Şekillendiren Gerçek Dünya Yenilikleri
11:55 - 12:25
Tüketiciyi Anlamak, Geleceği Tasarlamak: Veri Destekli Pazarlama ve Ürün İnovasyonu
12:20 - 12:50
Türkiye Tarımında Dönüşüm: Politikalar, Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji
12:30 - 13:00
Verimli Enerji, Rekabetçi Sanayi: Gıdada Yeşil Dönüşümün Kaldıraçları
12:30 - 13:00
Longevity, Biohacking, Vitamin Takviyeleri... Gençliğin Sırrı Trendler ile Gelecek Nasıl Beslenecek?
12:50 - 13:05
Tarım ve Gıda İnovasyonu İçin Global Fırsatlar ve İş Birlikleri
12:50 - 13:05
Tarım ve Gıda İnovasyonu İçin Global Fırsatlar ve İş Birlikleri
13:00 - 14:00
Öğle Arası
13:00 - 14:00
Öğle Arası
13:05 - 14:00
Öğle Arası
14:00 - 14:30
Coğrafi İşaretler ve Yerel Ürünlerin Ekonomik ve Sosyal Etki Alanı 
14:00 - 15:30
KURUMSAL YENİLİK VE İNOVASYON ATÖLYESİ - EIT FOOD İş Birliği ile
14:00 - 14:30
Sürdürülebilirlik Raporlaması: İş Dünyasının Hesap Verebilirlik Devrimi
14:00 - 14:30
Riskten Dayanıklılığa: Güçlü ve İstikrarlı Tedarik Zincirleri İnşa Etmek
14:35 - 15:05
Tüketiciden Üreticiye Ambalajla Değer Zinciri Kurmak: Daha Az, Daha Yenilikçi, Daha Güvenilir
14:35 - 15:15
Sağlıklı Yaşam Dalgası: Fonksiyonel Gıda ve İçecek İnovasyonuyla Sağlığı Geliştirme
14:35 - 14:50
Feeding the Future: Signals, Stakeholders & the New Food Transition
14:55 - 15:10
Tüketici Davranışlarının Şifresini Çözmek
15:10 - 15:40
Ulusal Döngüsel Ekonomi Stratejisi ve Gıda Sektörüne Yansımaları
15:15 - 15:45
Yatırım Ufukları: Sürdürülebilir Gıdada Finansmanın Geleceği
15:45 - 16:05
Networking Arası
16:05 - 16:35
Gıda Sanayi Çözümleriyle Sorumlu Tüketimi Teşvik Etmek
16:40 - 16:55
Sürdürülebilir Gıda Platformu (SGP) "Sofranın Doğruları"
17:00 - 17:30
Harekete Geçen Ekosistemler: İş Birliği Gıda Sistemlerinin Dönüşümünü Nasıl Hızlandırıyor?
17:30 - 18:45
SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ÖDÜLLERİ 2025 ÖDÜL TÖRENİ

SPONSORLAR

ANA SPONSOR

PLATİN SPONSOR

GÜMÜŞ SPONSOR

MEDYA VE İLETİŞİM SPONSORLARI

DESTEKLEYENLER

AMBULANS SPONSORU

ve diğerleri...

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 2025

Karbon Nötr Gerçekleşiyor

Karbon Nötr Etkinlik

KAYIT

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi 2025

₺12.000,00

  • Tüm salonlara erişim hakkı
  •  Yapılacak tüm etkinliklere erişim hakkı
  • Kahvaltı ve Öğle Yemeği
  • Kahve molaları
  • Networking

KDV dahildir

Kayıt
Kayıt altyapısı Pomelotech Event Technologies tarafından sağlanmaktadır

Bugün Değilse Ne Zaman?

Gıda sektöründe "sorumlu üretim – sorumlu tüketim" için lider markalar çalışıyor!

Sizleri, Sürdürülebilir Gıda Platformu’na üye olarak bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz.

Karbon Nötr Etkinlik

Sürdürülebilir Gıda Platformu >>